• Tewerkstelling
  • Onderwijs
  • Welzijn
  • Publicaties
  • FAQ

Bouwscholen

Om de overstap van het bouwonderwijs naar de praktijk vlotter te laten verlopen, biedt Constructiv extra ondersteuning aan bouwscholen en leerlingen voor een kwaliteitsvolle opleiding. Zo zorgt Constructiv onder andere voor bijscholing voor leerkrachten en leerlingen in de bouwsector, lesondersteunend materiaal en handboeken van Constructiv via het interactieve platform Building Your Learning die in de meeste gevallen gratis te downloaden zijn.

Verder ondersteunt Constructiv bouwscholen bij het zoeken van stageplaatsen voor hun leerlingen en bieden we, in samenwerking met Fema-Feproma, materialen en grondstoffen aan voor bouw- en houtopleidingen. Bovendien zorgt Constructiv voor financiƫle tussenkomsten en besteedt het extra aandacht aan veiligheid.

Uiteraard kunnen bouwscholen nog extra ondersteuning krijgen van Constructiv indien ze dit wensen. Afhankelijk van wat er tussen beide partijen wordt afgesproken, kan de bouwschool bijgestaan worden op vlak van verbetering van de stagewerking, opleiding voor leerlingen, ondersteuning van de leerkracht en het faciliteren van de brug naar de sector.

Via een afsprakenkader dat met de verantwoordelijke van de sector wordt onderhandeld, worden wederzijdse engagementen opgesteld.

Vragen of opmerkingen?

Vind je niet direct terug wat je zoekt, aarzel dan niet om ons te contacteren.