• Tewerkstelling
  • Onderwijs
  • Welzijn
  • Publicaties
  • FAQ

Leerlingen

De jongeren van nu zijn de arbeiders van morgen. Vandaag wordt de jeugd volop klaargestoomd voor hun professionele loopbaan.
Bij Constructiv vinden wij het uitermate belangrijk dat deze jongeren hun weg naar de sector vinden en onderweg de kans krijgen om bij te leren en ervaring op te doen om uiteindelijk een vlotte overstap te maken naar een eerste job.

Building Heroes: de bouwsector herovert jongeren

In BelgiĆ« moeten jaarlijks 20.000 werkaanbiedingen voor bouwvakkers worden ingevuld.

Daarom besloot de bouwsector op zoek te gaan naar jonge talent…

 

Project 16+

Dit project, op poten gezet door BoP@Wallonie, het Institut du Patrimoine Wallon (IPW) en de Embuild, richt zich tot leerlingen uit de laatste graad van het technisch en beroepssecundair onderwijs (vijfde, zesde en zevende jaar) en uit de centra voor deeltijds onderwijs, aangezien zij misschien binnenkort in een bouwbedrijf zullen werken. Het doel is om deze doelgroep de kans te geven kennis te maken met de verschillende aspecten van werken aan een oud bouwwerk.

Leerkrachten kunnen hun leerlingen inschrijven in een restauratieproject van een gemeentelijk eigendom opgenomen in de lijst van het klein volkspatrimonium van WalloniĆ«. De technieken die gebruikt worden zijn de volgende bouwtechnieken: dakdekken, daktimmerwerk, metselwerk, schrijnwerk (binnen en buiten), steenverwerking, smeedwerk, binnendecoratie, enz. Enkel projecten die het resultaat zijn van een samenwerking tussen een gemeente en een school, komen in aanmerking. De kosten voor de lesgevers en het administratief beheer van de projecten worden gedragen door het Institut Wallon du Patrimoine voor een bedrag van maximaal € 4.000 per project. 

Vragen of opmerkingen?

Vind je niet direct terug wat je zoekt, aarzel dan niet om ons te contacteren.