• Voordelen arbeider
  • Opleiding
  • Welzijn
  • Publicaties
  • Rekeningnummer
  • Koopkrachtpremie
  • FAQ

Tussenkomsten en inplannen van opleidingen

Opleidingen geven je als arbeider de kans om jezelf te verrijken en daardoor ook het bouwbedrijf waarin je werkt te versterken. Om ervoor te zorgen dat jouw job niet in het gedrang komt door een opleiding tijdens je werkuren, biedt Constructiv ook tussenkomsten voor bouwopleidingen die je na je werk of op zaterdag kan inplannen. Bovendien kan je de gewenste opleiding bijwonen in een opleidingscentrum in jouw buurt of zelfs in de bouwonderneming waar je bent tewerkgesteld, zodat je deze kan volgen wanneer het jou het beste past.

De tussenkomsten kunnen verschillen en zijn afhankelijk van het tijdstip waarop je de opleiding inplant. Hieronder kan je nagaan van welke tussenkomsten en premies je kan genieten (onder voorbehoud van ondertekening van de sectorale cao).

Als arbeider krijg je in dit geval geen premie uitgekeerd, maar je werkgever kan genieten van een tussenkomst in de kost van de opleiding.
 
Wens je een opleiding te volgen tijdens je werkuren? Neem gerust contact op met jouw Constructiv-regio voor de exacte voorwaarden.
Constructiv biedt jou als arbeider een premie van 55 euro per zaterdag. Je werkgever heeft bovendien recht op een tussenkomst in de opleidingskost van 10 euro per uur.
 
Wil je graag meer informatie over onze opleidingen op zaterdag? Contacteer gerust jouw regionaal Constructiv-kantoor.
Wanneer je als arbeider een avondopleiding in een opleidingscentrum volgt, bieden wij je een premie van 10 euro per uur (maximaal 300 euro per jaar per arbeider). 
 
Je werkgever geniet bovendien van een tussenkomst in de opleidingskost. Dit is echter niet het geval wanneer je de avondopleidingen volgt bij een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO). 
 
Wil je een avondopleiding in de bouw volgen of heb je vragen of opmerkingen? Jouw Constructiv-adviseur geeft je graag meer informatie.
Tijdens de winterperiode van 1 december tot 31 maart kan je winteropleidingen volgen met sectorale tussenkomsten via Constructiv. Naast jouw werkloosheidsuitkering ontvang je van Constructiv nog een premie van 55 euro per opleidingsdag.

Daarnaast zijn winteropleidingen niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor je werkgever. Zo draagt je werkgever geen loonkost tijdens een winteropleiding en kan hij of zij genieten van een financiƫle tussenkomst in de opleidingskost.

Om winteropleidingen mogelijk te maken, hebben we partnerschappen met opleidingscentra, waaronder onze excellente opleidingspartners: Embuild, Bouwunie, FEMA, maar ook met de opleidingscentra VDAB, Le FOREM, Bruxelles-Formation, Arbeitsamt, IFAPME en EFP.

Heb je interesse in een winteropleiding als arbeider? Informeer dan zeker eens bij jouw Constructiv-regio.

5.000

Opleidingsbedrijven

Alternate Text

46

Bouwberoepen

Alternate Text

26%

Participatiegraad arbeiders

Alternate Text

4758

Erkende opleidingen

Alternate Text

900.000

Opleidingsuren

Alternate Text

42.000

Opgeleide arbeiders

Alternate Text